Taiwanul, zguduit de un cutremur de 7,4 grade. Peste 700 de răniți

Taiwanul a fost zguduit, astăzi, de un cutremur submarin de magnitudinea 7,4, care s-a produs la mică adâncime, în apropierea coastei de est a insulei.

Seismul a avut loc la ora dimineții – ora 8.00 – și a fost puternic resimțit pe tot teritoriul Taiwanului, fiind catalogat ca fiind cel mai mare din ultimii 25 de ani –  a declanşat alerte de tsunami în Taiwan, Japonia şi Filipine.

Cutremurul a durat câteva zeci de secunde și a fost resimțit ca unul violent, îndeosebi în comitatul Hualien, aflat mai aproape de epicentru.

Pompierii au anunțat aici patru decese și cel puţin 700 de persoane rănite.

Trei dintre victime se aflau în Parcul Naţional Taroko și au murit fiind prinse într-o alunecare de teren, în apropierea epicentrului, situat în larg. A patra victimă a decedat într-un tunel rutier.

26 de clădiri, cele mai multe din Hualien, au fost puternic avariate, unele dintre imobile înclinându-se la 45 de grade și prinzându-i pe oameni sub pereții de beton. La Taipei, au fost avariate clădiri vechi, inclusiv clădirea în care funcționează parlamentul țării.

Elevii unor şcoli au fost evacuaţi pe terenuri de sport şi echipaţi cu căşti galbene, pentru a fi feriți în timpul unor replici ale seismului.

Serviciul feroviar a fost oprit pe întreaga insulă cu 23 de milioane de locuitori, iar circulaţia metroului a fost oprită la Taipei, în care o linie nou construită a fost avariată.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *