Taiwan: Dronele sunt cheia „războiului asimetric”

Taiwanul a prezentat marți noi modele de drone militare de producție internă, afirmând că acestea sunt esențiale pentru capacitatea sa de a face față unui eventual „război asimetric” cu China.

China, care nu a renunțat niciodată la ideea de a aduce Taiwanul sub controlul său, a intensificat activitatea militară în apropierea insulei guvernate democratic, pentru a o forța să accepte suveranitatea chineză.

Războiul din Ucraina impune armatei taiwaneze să-și consolideze capabilitățile, inclusiv prin dezvoltarea dronelor. Într-o prezentare rară a capacităților sale în materie de drone, Institutul Național de Știință și Tehnologie Chung-Shan (NCSIST), deținut de armată, a prezentat cele mai recente modele ale sale, între care drona de supraveghere Albatross II și dronele de luptă care operează cu sateliți ai sistemului de poziționare globală.

Șeful NCSIST, Art Chang, a declarat că războiul din Ucraina a atras atenția asupra dronelor, iar instituția sa a colaborat cu companii din Taiwan pentru a crea o „echipă națională” care să dezvolte drone militare.

Armata taiwaneză a anunțat un parteneriat cu companii care vizează producerea a 3.000 de drone anul viitor. Chi Li-Pin Chi Li-Pin, director al Diviziei de cercetare a sistemelor aeronautice pentru NCSIST, a declarat că forțele armate ar trebui să crească adoptarea dronelor în strategiile lor.

Forțele armate ale Taiwanului sunt bine echipate, dar sunt eclipsate de cele ale Chinei. China și-a trimis dronele în zone apropiate de Taiwan pentru a testa reacțiile, a declarat Ministerul Apărării de pe insulă.

Facebook

Comentarii

68 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *