Taiwanul desfășoară exerciţii militare, timp de o săptămână

Taiwanul a început de astăzi exerciţii militare de antrenament, pentru a testa capacităţile diferitelor unităţi de infanterie, blindate şi elicoptere de asalt, informează dpa, potrivit Agerpres.

Exerciţiile, care au loc trimestrial, vor continua până joi, a precizat Ministerul Apărării din Taiwan. La exerciţii, care se desfăşoară în comitatul Pingtung din sudul insulei, sunt aşteptate să participe şi o serie de elicoptere de ultimă generație.

Aceste antrenamente reprezintă a doua serie de exerciţii cu muniţie reală efectuate de armata taiwaneză de când responsabili americani de rang înalt, printre care preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, au întreprins vizite la Taipei, provocând furia Beijingului.

În replică, armata chineză a desfăşurat, timp de cinci zile, exerciții militare de mare amploare în aer, pe mare şi cu forţe de rachete, în ceea ce mulţi analişti au considerat a fi o ”repetiţie pentru o blocadă” împotriva Taiwanului.

Exercițiile militare ale Taiwanului se desfășoară acum pe fondul tensiunilor tot mai mari care au reapărut după anunțul administrației Joe Biden de a furniza arme Taipeiului. Casa Albă a anunțat, vineri, că va oferi Taiwanului un pachet de arme, cu rol defensiv, care va ajuta țara să-și consolideze apărarea.

China a reacționat, sâmbătă, cerând SUA să revoce de îndată transportul de arme către Taiwan, susținând că o astfel de activitate din partea SUA ar încuraja forțele de independență din Taiwan. Departamentul de Stat al SUA a precizat, la scurt timp, că livrările de arme sunt ”esențiale pentru securitatea Taiwanului”, relatează CNN.

Beijingul se opune ca Taiwanul să aibă colaborări în diverse domenii cu alte state, considerând insula autoguvernată drept parte a Chinei.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. Wow, amazing blog structure! How lengthy have you ever been running
    a blog for? you made running a blog look easy. The total glance of your web site is magnificent,
    as well as the content material! You can see similar here e-commerce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *