Taiwan, pregătit pentru contraatac în cazul unei invazii chineze

Taiwan a declarat miercuri că își va exercita dreptul la autoapărare și va contraataca dacă forțele armate chineze vor intra pe teritoriul său, în timp ce Beijingul și-a intensificat activitățile militare în apropierea insulei democratice.

Beijingul, care revendică Taiwanul ca fiind al său, împotriva obiecțiilor puternice ale guvernului de la Taipei, a organizat exerciții militare în jurul insulei în această lună, ca reacție la o vizită la Taipei a președintelui Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi.

Taiwan este pregătit de un contraatac împotriva Chinei

Oficialii taiwanezi din domeniul apărării au declarat că patrulările militare de „mare intensitate” ale Chinei în apropierea Taiwanului au continuat, iar intenția Beijingului de a face din strâmtoarea Taiwan, care separă cele două părți, „marea interioară”, va deveni principala sursă de instabilitate în regiune.

„Pentru avioanele și navele care au intrat în spațiul nostru maritim și aerian, armata națională își va exercita dreptul la autoapărare și la contraatac, fără excepție”, a declarat Lin Wen-Huang, adjunctul șefului Statului Major General pentru operațiuni și planificare, în cadrul unui briefing de presă.

Taiwanul s-a plâns de dronele chinezești care zboară în mod repetat în apropierea micilor sale grupuri de insule din apropierea coastei chineze. Armata își va exercita același drept de a contraataca dronele chinezești care nu au ținut cont de avertismentele de a părăsi teritoriul său după ce au prezentat amenințări, a adăugat Lin.

Statul acuză „provocări chinezești”

Taiwan a tras focuri de avertisment asupra unei drone chineze pentru prima dată marți, la scurt timp după ce președintele Tsai Ing-wen a ordonat armatei taiwaneze să ia „contramăsuri puternice” împotriva a ceea ce ea a numit provocări chinezești. Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, în cadrul unei conferințe de presă obișnuite, a reiterat poziția Chinei că Taiwanul îi aparține.

„În primul rând, trebuie să vă spun că Taiwanul este o provincie a Chinei, nu are un așa-numit minister al apărării. Autoritățile taiwaneze se joacă cu nervozitatea, acest lucru nu are niciun sens”, a declarat oficialul chinez.

La începutul săptămânii, ministerul respinsese plângerile din Taiwan cu privire la hărțuirea dronelor susținând că „nu merită să se agite”. În cadrul aceleiași ședințe, Ma Cheng-Kun, un director de la Academia militară Universitatea Națională de Apărare, a declarat statul chinez ar putea lua în continuare măsuri pentru a respinge trecerea navelor militare străine prin strâmtoare fără permisiunea sa.

Navele de război americane și cele ale națiunilor aliate, precum Marea Britanie și Canada, au navigat în mod obișnuit prin strâmtoare în ultimii ani, inclusiv două nave de război ale marinei americane săptămâna trecută.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. Wow, awesome blog format! How lengthy have you ever been running a blog for?
    you made running a blog look easy. The overall look of your website is wonderful, as smartly as the content material!
    You can see similar here najlepszy sklep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *