Tádzsikisztáni orosz nyomozók a moszkvai támadás gyanúsítottjainak családjait hallgatják ki

Orosz nyomozók több csoportja érkezett ma Tádzsikisztánba, hogy kikérdezze annak a négy tádzsik származású férfinak a családját, akiket a pénteki, Moszkva melletti tragikus merénylet elkövetésével vádolnak, és legalább 139-en haltak meg. A Reuters forrásai szerint a tádzsik hatóságok az ország különböző régióiból szállították a családokat a fővárosba, Dusanbébe.

Ugyanezen források szerint Emomali Rahmon tádzsik elnök, egy orosz szövetséges, személyesen figyeli a nyomozást. Egy nemrégiben kiadott közleményében a moszkvai támadást „szégyenletes és szörnyű eseménynek” minősítette, és arra buzdította a tádzsikokat, hogy védjék meg gyermekeiket a káros hatásoktól.

Annak ellenére, hogy az Iszlám Állam dzsihadista csoport magára vállalta a támadást, Vlagyimir Putyin orosz elnök továbbra is azt állítja, hogy Ukrajnának volt szerepe az incidensben, bár Kijev tagadja, hogy köze lenne hozzá. Ez tovább bonyolítja a folyamatban lévő vizsgálatot, és felerősíti a már meglévő feszültségeket Oroszország és Ukrajna között.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *