”Ruşii sunt bineveniţi”. Ungaria eliberează vize Schengen pentru cetățenii ruși

„Noi eliberăm vize pentru călătorii ruşi fără probleme. Nu am schimbat metodologia de eliberare a vizelor”, a declarat șeful diplomaţiei de la Budapesta, subliniind că, în Ungaria, „nu există nicio discriminare împotriva cetăţenilor ruşi în această privinţă”.

„Ungaria este un loc minunat. Avem o tradiţie îndelungată de a găzdui oaspeţi ruşi şi în domeniul sănătăţii, al atracţiilor turistice, al sportului, precum şi pentru diverse conferinţe. Nu avem absolut nimic împotrivă, aşa că, bineînţeles, ruşii sunt bineveniţi”, a spus ministrul ungar de externe ungar.

Colaborare strânsă ruso-ungară

Peter Szijjártó, s-a aflat, luni, în Rusia, unde a participat la un forum pe tema energiei nucleare, în condiţiile în care Ungaria construieşte o centrală atomică la Paks cu ajutorul Rusiei, scrie News.ro.

Szijjártó a acordat, cu acest prilej, un interviu agenției ruse de stat TASS, în care afirmă că trimiterea de trupe NATO în Ucraina ar fi „cu adevărat periculoasă” şi ar „aduce mai aproape riscul unui război mondial”.

Comentariile lui Szijjártó vin după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luna trecută că posibilitatea trimiterii de trupe terestre occidentale în Ucraina nu ar trebui „exclusă”.

„Când vine vorba de posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina, în numele unor state membre NATO, este cu adevărat periculos, pentru că nu vrem să ne confruntăm cu o ameninţare”, a spus ministrul ungar, pentru TASS.

În interviu, Szijjarto a insistat că Ungaria nu pune nici un obstacol pentru cetăţenii ruşi în ceea ce priveşte eliberarea vizelor Schengen.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *