Szabad ország, szabad oktatás – országos élőlánc tartja fent a figyelmet az oktatás helyzetén

Sztrájknapot hirdetett az Egységes Diákfront november 18.-ra. Országos élőlánccal hívták fel a figyelmet az oktatás gyűrűző problémáira.

A mozgalomban kiemelt szerepet kap a pedagógusok, diákok és szülők 9 pontja, melyben összefoglalják a legsürgősebb tennivalókat az oktatásszervezésen belül. Nyilvános párbeszédet, hiteles tájékoztatást szeretnének a közmédia részéről, hiszen bár rendszeressé váltak a sztrájkok, tüntetések, élőláncok- immár országszerte, a közmédia nem tájékoztat ezzel arányosan, és objektíven. Kisebb terhelést kérnek úgy a diákoknak, mint a pedagógusoknak: egy hazai iskolapszichológusokból álló szervezet állásfoglalása alapján is túlterheltek a gyerekek, egyre növekszik a szorongás, a depresszió a gyerekek között, a tanárok pedig hamar kiégés szélére kerülnek a jelen körülmények miatt.

blank

Összesen 46 település csatlakozott a mozgalomhoz, Budapesten szakaszokra bontva csatlakozhattak adott intézményekhez tartozó diákok, pedagógusok és szülők, illetve az ügy támogatói. Reggel 7:45 és 9 között 10 kilóméteres élőlánc állt fel a borús idő ellenére is. Az elhaladó járművek dudálással, integetéssel jelezték szolidaritásukat.

A tömeg egyre hangosabb.

Molnár Adrienn

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *