Sute de ofițeri pro-NATO concediați în Ungaria

Mai multe instituții de presă maghiare au relatat că ministrul Apărării din Ungaria a concediat sute de ofițeri. Aceștia au la dispoziție două luni să plece și vor primi 70% din salariile actuale, sub forma unei pensii, chiar dacă vor continua să lucreze în altă parte.

Ministerul Apărării a început să concedieze sute de ofițeri de rang înalt, inclusiv generali și colonei. Decizia vine în urma unui decret guvernamental care le permite ofițerilor să se pensioneze după 25 de ani de serviciu. Ministerul a declarat că această mișcare a servit scopului de a moderniza armata și de a deschide calea către ascensiunea unei noi generații de ofițeri.

Presa relatează despre peste o sută de generali, colonei și alți ofițeri de rang înalt demiși. Între timp, fostul secretar al Apărării și deputatul Coaliției Democrate, Ágnes Vadai, a avansat joi o cifră estimativă de 170 de ofițeri. Fostul secretar a adăugat că ofițerii demiși erau cunoscuți pentru afinitatea lor pentru NATO. „Loialitatea politică va fi factorul decisiv în Forțele de Apărare Ungare”, a subliniat aceasta.

De asemenea, telex.hu a anunțat că, pe baza informațiilor pe care le-a dobândit de la minister, numărul final poate ajunge la o mie de persoane. Ministerul a refuzat să ofere mai multe detalii în legătură cu acest subiect.

Facebook

Comentarii

92 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *