Suspendarea fondurilor europene pentru Ungaria: Consiliul are răbdare cu Orban?

Nu se așteaptă nicio decizie la Consiliul UE din 6 decembrie cu privire la suspendarea fondurilor UE pentru Ungaria, prin procedura pentru protejarea statului de drept – transmite, de la Bruxelles, Agence Europe.

Miniștrii de Finanțe din țările Uniunii Europene vor face schimb de opinii marți, 6 decembrie, la Bruxelles, cu privire la propunerea de suspendare a fondurilor de coeziune ale UE a 7,5 miliarde de euro destinate Ungariei, pe motiv că această țară nu respectă principiile statului de drept. Vor discuta și despre planul de redresare post-Covid al Ungariei, dotat cu 5,8 miliarde de euro. Dar nu ar trebui luată nicio decizie cu privire la aceste două subiecte. Concluzia reiese din discuțiile purtate joi, 1 decembrie, de ambasadorii statelor membre la UE (Coreper).

Comisia și Parlamentul vor suspendarea fondurilor pentru Ungaria

Mai multe state membre au cerut Comisiei Europene să-și actualizeze evaluarea, pentru a include măsurile recente luate de guvernul Orbán pentru a rezolva deficiențele statului de drept.

Analiza prezentată la 30 noiembrie de către Comisie vizează o perioadă ce se încheie la 19 noiembrie. Comisia Europeană a anunțat că recomandă înghețarea de fonduri UE, însumând 7,5 miliarde de euro, acordate Ungariei, din cauza problemelor legate de statul de drept – detalii aici.

Parlamentul European a adoptat, la 24 noiembrie, o rezoluție conform căreia acest for ”consideră oportună decizia de a declanșa aplicarea Regulamentului privind condiționalitatea în cazul Ungariei, deși vine cu mare întârziere și are un domeniu de aplicare prea limitat”.

Consiliul UE are termen până la 19 decembrie pentru a decide pe acest subiect, fiind necesară majoritatea calificată pentru ca suspendarea fondurilor să intre în vigoare.

Ștefan Jianu

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *