Suspect palestinian, arestat la Bruxelles

Autoritățile belgiene au declarat miercuri că sunt în căutarea unui solicitant de azil de origine palestiniană, după ce presa a raportat că acesta a amenințat cu un atac. În cursul după-amiezii, suspectul a fost arestat în cartierul bruxellez Anderlecht.

Căutarea bărbatului are loc în ajunul unui summit de două zile al Uniunii Europene de la Bruxelles, unde cei 27 de lideri UE se vor reuni pentru a discuta, printre altele, despre războiul Israel-Hamas.

Procuratura din Bruxelles a declarat că este la curent cu amenințarea menționată în presă și a adăugat că forțele de poliție îl caută. Asta după ce săptămâna trecută, un extremist islamic a împușcat doi suedezi și l-a rănit pe al treilea. Autoritățile au spus atunci că suspectul tunisian a murit în urma unei operațiuni de poliție care încerca să-l aresteze.

Crimele de săptămâna trecută au scos la iveală ineficiențe ale guvernului și aparatului judiciar, care i-au permis suspectului să se plimbe liber la Bruxelles, chiar dacă Tunisia a solicitat în mod activ extrădarea lui. Ministrul Justiției a demisionat în urma incidentului de weekendul trecut.

De asemenea, procuratura federală a anunțat miercuri că a reținut un suspect cu pușcă semiautomată care a fost folosită pentru a-i ucide pe cei doi suedezi. El va fi audiat cel mai târziu miercuri înainte de a se lua o decizie cu privire la arestare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *