Sunak: Marea Britanie colaborează cu Turcia pentru restabilirea acordului cerealier

Prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, a discutat, astăzi, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre eforturile de reluare a acordului privind exportul de cereale prin Marea Neagră, a informat Downing Street într-un comunicat, potrivit agenţiilor EFE şi Reuters.

”Discutând despre Iniţiativa privind cerealele la Marea Neagră, liderii au căzut de acord asupra importanţei de a garanta că cerealele pot fi exportate din Ucraina pentru a ajunge pe pieţele internaţionale”, a indicat un purtător de cuvânt.

Sunak i-a spus lui Zelenski că „Marea Britanie lucrează în strânsă colaborare cu Turcia pentru restabilirea acordului privind exportul de cereale şi va continua să îşi folosească rolul de preşedinte al Consiliului de Securitate al ONU pentru a condamna în continuare comportamentul Rusiei”, a adăugat sursa citată.

Cei doi lideri au discutat și despre evenimentele recente de pe câmpul de luptă şi progresul continuu al forţelor ucrainene în pofida condiţiilor dificile. ”Regatul Unit a continuat să sprijine necesităţile de apărare aeriană şi artilerie ale Ucrainei prin livrarea de mai multe muniţii şi rachete”, a menţionat comunicatul emis de Downing Street

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *