Premierul britanic, la summit-ul G20: Putin nu a fost în stare să ni se alăture

Rishi Sunak a declarat în cadrul summitului G20 că președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi trebuit să fie pregătit să se confrunte cu liderii mondiali la reuniune.

La sesiunea de deschidere a summitului, la care a participat și ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, premierul britanic a condamnat invazia Ucrainei și țintirea civililor și i-a avertizat pe liderii mondiali cu privire la amenințarea pe care o reprezintă invazia rusă pentru ordinea internațională.

„Un singur om are puterea de a schimba toate acestea. Este notabil faptul că Putin nu s-a simțit capabil să ni se alăture aici. Poate că, dacă ar fi făcut-o, am fi putut continua să rezolvăm lucrurile. Pentru că cea mai mare diferență pe care oricine ar putea să o facă este ca Rusia să iasă din Ucraina și să pună capăt acestui război barbar”, a declarat Sunak în cadrul summitului, citat de The Guardian.

Într-o remarcă voalată despre națiunile care au rămas neutre în privința conflictului, inclusiv China și India, Sunak a spus că toate țările sunt în pericol din cauza precedentului creat.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *