NATO: Spania va trimite mai mulți militari în România

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat, astăzi, că Spania va suplimenta efectivele militare din România și va trimite trupe în Slovacia, pentru a consolida flancul estic al NATO, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Sanchez a vorbit despre aceste desfăşurări, la sosirea la summitul de la Vilnius, unde le va comunica oficial celorlalţi lideri din statele NATO această nouă contribuţie spaniolă.

Premierul Pedro Sanchez nu a precizat, în schimb, cu ce număr vor fi suplimentate trupele care se află acum dislocate în România.

Spania a desfăşurat în România un radar al Grupului Mobil de Control Aerian, cu circa 40 de militari însărcinaţi cu operarea acestui echipament.

La sfârșitul anului trecut, Spania a anunțat că va trimite în țara noastră încă 130 de militari și opt avioane F-18, pentru a ajuta astfel la consolidarea flancului estic al NATO. Grupul de luptă din România este condus, în schimb, de Franța, care are dislocat un efectiv de 800 de militari. O prezență sporită o are și SUA, care participă cu peste 1.000 de militari NATO în România.  

În ceea ce privește Slovacia, este pentru prima dată când Spania trimite militari în această țară, în cadrul eforturilor NATO de apărare a flancului estic.

Facebook

Comentarii

89 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *