Sullivan își încheie mandatul de ambasador al SUA în Rusia și părăsește Moscova

John Sullivan, numit ambasador la Moscova de către Trump, a părăsit Rusia, după ce și-a încheiat brusc mandatul de ambasador al SUA.

„Ambasadorul SUA în Federația Rusă, John J. Sullivan, și-a încheiat mandatul de reprezentant al SUA și a plecat astăzi din Moscova”, a precizat ambasada pe site-ul său. Aceasta a precizat că Sullivan, care a fost numit în funcție de fostul președinte Donald Trump, a ocupat acest post timp de aproape trei ani.

Sullivan și-a încheiat mandatul de ambasador al SUA

Un oficial al Departamentului de Stat al SUA a declarat că Sullivan a servit „o durată tipică a turneului pentru ambasadorii SUA în Rusia”: „Plecarea ambasadorului Sullivan este planificată și face parte dintr-o rotație diplomatică normală. El a servit un mandat complet ca ambasador al SUA în Rusia, gestionând una dintre cele mai critice relații bilaterale din lume în vremuri fără precedent”, a declarat oficialul.

Ambasada a precizat că Sullivan se va retrage din serviciul public, după o carieră de patru decenii și cinci președinți americani, inclusiv în calitate de adjunct al secretarului de stat și în poziții de conducere în cadrul Departamentelor de Justiție, Apărare și Comerț. Aceasta a precizat că Elizabeth Rood, care a ocupat funcția de adjunct al șefului de misiune din iunie, va prelua atribuțiile de însărcinat cu afaceri la ambasada de la Moscova până la sosirea unui succesor.

Sâmbătă, Sullivan a participat la funeraliile ultimului lider sovietic Mihail Gorbaciov la Moscova.

Oficialul Departamentului de Stat a declarat că Statele Unite vor „continua să condamne fără echivoc războiul agresiv al Kremlinului împotriva Ucrainei și vor rămâne ferme în angajamentul nostru de a sprijini suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Facebook

Comentarii

81 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *