Aderarea la NATO: Suedia face eforturi pentru a satisface Turcia

Noul prim-ministru al Suediei s-a angajat marți să depună eforturi pentru a contracara amenințările „teroriste” la adresa Turciei, în timp ce guvernul său încearcă să obțină aprobarea Ankarei pentru cererea de aderare la NATO.

Ulf Kristersson s-a aflat la Ankara, pentru a se întâlni cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Turcia, membră a NATO, nu a aprobat încă solicitările Suediei și Finlandei, însă acestea speră la „o concluzie favorabilă”.

„Guvernul meu a fost ales în urmă cu doar câteva săptămâni în baza unui mandat de a pune legea și ordinea pe primul loc. Iar acest lucru include combaterea terorismului și a organizațiilor teroriste precum PKK în Suedia. De aceea, vreau să îi asigur pe toți turcii: Suedia își va respecta toate obligațiile asumate față de Turcia în combaterea amenințării teroriste înainte de a deveni membră a NATO și ca viitor aliat”, a declarat Kristersson în timpul unei conferințe de presă comune cu Erdogan, citat de Euronews.

Erdogan a salutat angajamentul noului guvern suedez de a respecta obligațiile convenite între Turcia, Suedia și Finlanda, înainte de summitul NATO din iunie, dar a spus că țara sa dorește să vadă „pași concreți”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *