SUA: Trump și Nikki Haley se confruntă în New Hampshire

Alegerile primare republicane continuă, astăzi, în statul american New Hampshire, fiind al doilea scrutin al Partidului Republican în vederea desemnării candidatului la prezidenţialele din noiembrie.

Este de aşteptat ca disputa dintre Donald Trump şi contracandidata sa Nikki Haley să fie mai strânsă decât rezultatul de săptămâna trecută din Iowa, scrie News.ro.

Trump a învins-o pe Haley, care a fost ambasadorul său la Naţiunile Unite, şi pe celălalt rival rămas, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, cu 30 de puncte procentuale în cadrul caucusurilor (adunări electorale) din acest stat.

Însă DeSantis s-a retras din cursă duminică, anunțând că îl va susține pe Donald Trump.

Fostul preşedinte a ţinut mitinguri în New Hampshire aproape în fiecare zi în perioada premergătoare alegerilor primare.

Trump  vrea să convingă alegătorii că el va fi candidatul unic al partidului.

Dacă o învinge pe Haley cu o marjă semnificativă, Trump poate considera că a parcurs deja lungul drum spre obţinerea nominalizării.

În schimb, un rezultat strâns ar trimite semnalul opus – că o parte însemnată a electoratului republican încă mai caută alt candidat.

Haley ar obţine un impuls vital până la alegerilor primare de luna viitoare din statul său natal, Carolina de Sud, unde a şi fost guvernatoare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *