SUA intensifică instruirea armatei taiwaneze

Statele Unite se pregătesc să suplimenteze numărul militarilor care ajută la instruirea forţelor taiwaneze, au indicat joi doi oficiali americani, într-un context de tensiuni crescute între Washington şi Beijing, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Agenţia de presă a relatat în 2021 că un număr mic de forţe americane efectuează, prin rotaţie, în Taiwan misiuni temporare de instruire a forţelor locale.

Potrivit oficialilor, se aşteaptă ca Pentagonul să crească acest număr în lunile următoare.

”Nu avem un comentariu despre operaţiuni precise, angajamente sau instruire, dar aş sublinia că sprijinul nostru şi relaţia de apărare cu Taiwanul rămân aliniate împotriva ameninţării actuale reprezentate de Republica Populară a Chinei”, a afirmat un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Taiwanul şi Statele Unite au numeroase cooperări în domeniul militar, a comentat ministrul apărării din Taiwan, refuzând să facă alte comentarii pe marginea ştirii, care a fost publicată mai întâi de Wall Street Journal.

Agenţia oficială de ştiri a Taiwanului a transmis în această săptămână că un batalion de aproximativ 500 de soldaţi va merge în SUA pentru instruire în acest an.

Oficialii de la Taipei au confirmat că unii soldaţi vor merge în SUA pentru instruire, care va fi mai tactică decât în trecut, dar nu a oferit detalii despre numărul acestora.

SUA sunt cel mai mare furnizor de arme al Taiwanului şi i-au oferit mult timp un anumit nivel de instruire în folosirea de sisteme de armament, ca şi consiliere detaliată în ce priveşte consolidarea armatei sale împotriva unei invazii a armatei chineze.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *