Criza din Israel: SUA – apel la compromis urgent

Statele Unite s-au declarat „profund îngrijorate” de situaţia din Israel, unde ministrul Apărării a fost demis după ce a cerut o pauză în proiectul de reformă a justiţiei, transmite luni AFP, potrivit Agerpres.

„Suntem profund îngrijoraţi de evenimentele de astăzi din Israel, care subliniază încă o dată nevoia urgentă de compromis”, a declarat, într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, Adrienne Watson.

„Continuăm să îndemnăm conducerea israeliană să găsească un compromis cât mai curând posibil. Credem că aceasta este cea mai bună cale de urmat pentru Israel şi toţi cetăţenii săi”, a adăugat ea.

Premierul Benjamin Netanyahu l-a demis duminică pe ministrul apărării, Yoav Gallant, care cu o zi înainte a cerut o pauză de o lună în controversatul proces de reformă judiciară al guvernului. Mii de protestatari au ieşit imediat în stradă în Tel Aviv şi în mai multe oraşe din Israel.

Actualul guvern urmăreşte, prin această reformă, creşterea puterii parlamentarilor, în defavoarea magistraţilor. Potrivit criticilor, acest proiect de reformă pune în pericol caracterul democratic al statului Israel.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *