SUA: A explodat consumul de droguri

America pare a fi copleșită de consumul de droguri. Autorităţile din statul California au confiscat, anul trecut, aproximativ 28 de tone de fentanil de contrabandă, transmite miercuri dpa, conform Agerpres.

Guvernatorul Californiei a comunicat marţi că s-a confiscat o cantitate record, suficientă pentru a ucide de aproape două ori toată populaţia lumii.

Administraţia Antidrog (Drug Enforcement Administration, DEA) afirmă că doza letală de fentanil este de numai două miligrame.

În 2022, în Statele Unite s-au înregistrat peste 110.000 de intoxicaţii mortale cu droguri, din care circa 70% au implicat fentanilul.

DEA a arătat într-un comunicat privind vânzările de prese pentru pilule că „Statele Unite se confruntă cu o epidemie fără precedent de intoxicaţii cu droguri”. Anul trecut, autorităţile federale americane au confiscat aproape 80 de milioane de pilule contrafăcute cu conţinut de fentanil şi circa 5,5 tone de fentanil pudră.

Cu ajutorul preselor achiziţionate online, distribuitorii de droguri pot produce pilule asemănătoare cu cele de medicamente legale eliberate pe bază de reţetă.

Agenţii federali au constatat că analizele indică prezenţa fentanilului în 70% din pilulele contrafăcute confiscate.

În comitatul Los Angeles, fentanilul a depăşit metamfetamina ca drog uzual în cazul supradozelor care au provocat decese în 2022. Opioidul a fost implicat în aproximativ 60% din cazurile de supradoze accidentale de droguri sau alcool, conform datelor Departamentului de Sănătate Publică al comitatului. Ponderea victimelor de culoare este mai mare decât cea a afro-americanilor în întreaga populaţie. 

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *