SUA: Rusia caută muniții în Coreea de Nord

Rusia încearcă să achiziționeze mai multe muniții din Coreea de Nord pentru a-și consolida războiul împotriva Ucrainei, a dezvăluit joi Casa Albă. Această evoluție vine în contextul în care Moscova a căutat ajutor din partea altor țări, precum Iranul, în timp ce continuă să rămână fără echipamente și muniții pe câmpul de luptă.

Într-un briefing cu jurnaliștii, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, a declarat că Vladimir Putin va trimite probabil alimente la Pyongyang în schimbul munițiilor.

Rusia își epuizează stocurile de muniții în timp ce este blocată într-o bătălie centimetru cu centimetru pentru teritoriu în sudul și estul Ucrainei. Bătălia pentru Bahmut, un oraș din Donbas, a încetinit orice avans rusesc, solicitând forțelor să își epuizeze muniția și artileria înainte de a ajunge în zone mai importante.

Asistența din partea Coreei de Nord ar ajuta forțele Moscovei să-și refacă stocurile înainte de o ofensivă așteptată de Ucraina în primăvară. În decembrie, administrația Biden a acuzat Pyongyangul că a furnizat rachete Grupului Wagner, un grup de mercenari pro-ruși care a dus cea mai mare parte a luptelor din Bakhmut.

Facebook

Comentarii

80 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *