SUA: Republicanii pierd un loc în Camera Reprezentanților

Partidul Democrat a câştigat marţi seara alegerile dintr-o circumscripţie din statul New York pentru un loc de congresman. Mandatul rămăsese vacant după excluderea din Camera Reprezentanţilor a republicanului George Santos, informează AFP, potrivit Agerpres.

Tom Suozzi, din partidul preşedintelui Joe Biden, a învins-o pe republicana Mazi Pilip, conform estimărilor televiziunilor CNN şi NBC.

Republicanii continuă să dețină majoritatea însă, în camera inferioară a Congresului SUA, cu 219 mandate, faţă de 212 ale democraţilor.

Următoarele alegeri legislative şi prezidenţiale vor avea loc peste nouă luni, când vor fi înlocuiţi o parte din membrii Camerei şi ai Senatului.

Tom Suozzi, în vârstă de 61 de ani, care a mai reprezentat în Congres circumscripţia respectivă – formată din districtul newyorkez Queens şi din comitatul Nassau – în perioada 2016-2019, va ocupa locul lăsat liber de Santos doar până la alegerile din noiembrie.

Primarul New Yorkului, democratul Eric Adams, a salutat rezulatatele votului, pentru metropola cu 8,5 milioane de locuitori.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *