SUA: Republicanii ar putea pierde majoritatea și în Camera Reprezentanţilor

După ce au pierdut, din nou, în faţa democraţilor, majoritatea în Senatul SUA, la alegerile intermediare, republicanii îşi văd diminuat semnificativ avansul pe care-l aveau în cursa pentru Camera Reprezentanţilor, informează Agerpres.

În ultimele 48 de ore, democraţii au câştigat încă 13 mandate în Camera Reprezentanţilor, în timp ce republicanii nu au mai obţinut nici un singur mandat.

Astfel, conform ultimelor proiecţii, republicanii au până acum asigurate 211 mandate, iar democraţii 205 şi mai rămân în joc 19 mandate, pentru care încă nu s-a încheiat numărarea voturilor. Întârzierea este cauzată de faptul că un mare număr de voturi au fost exercitate prin corespondenţă, fiind mai greu de contabilizat.

Dar, printre mandatele încă indecise, sunt şi cele din circumscripţii ale statului California, zonă cu electorat majoritar progresist, aşadar democraţii preşedintelui Joe Biden ar avea prima şansă.

Chiar dacă, în final, republicanii vor obţine, totuși, majoritatea în Camera Reprezentanţilor, aceasta va fi una fragilă şi instabilă. Potrivit CNN, democrații din Senat vor putea să confirme numirile președintelui Joe Biden la Curtea Supremă (un lucru care nu a fost posibil în administrația Obama). În plus, Senatul dominat de democrați va putea respinge legile trecute de Camera Reprezentanţilor.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *