SUA: Primul transport de vehicule blindate, trimis spre Ucraina

Zeci de blindate americane Bradley, parte din primul transport de vehicule de luptă pe care SUA îl furnizează Ucrainei, au fost încărcate pe nava Arc Integrity, care transportă echipament militar spre Europa, și au părăsit portul North Charleston din Carolina de Sud pentru a fi duse în Ucraina.

U.S. Transportation Command livrează în Ucraina peste 60 de blindate Bradley, ca parte a acordului de ajutor militar anunțat la începutul acestui an. Transportul va oferi forțelor ucrainene capacități ofensive și defensive suplimentare pentru a-și proteja granițele. „Situația din Ucraina a adus într-adevăr în prim-plan importanța logisticii și complexitatea proiecției și susținerii puterii”, a declarat generalul Forțelor Aeriene, Jacqueline Van Ovost.

Bradley sunt vehicule blindate de luptă care transportă infanterie în zonele de luptă.

„Bradley este un vehicul foarte puternic pe care îl oferim ucrainenilor”, a spus Lt. Col. Rebecca D’Angelo.

Afluxul de materiale este crucial pe măsură ce atacurile Rusiei în apropierea orașului Bakhmut din provincia Donețk escaladează.

Alături de blindatele Bradley, Administrația Biden a anunțat și o asistență suplimentară de securitate care include mai multe vehicule de luptă, muniție, rachete și transportoare blindate Stryker.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *