SUA, primul transport de echipament energetic pentru Ucraina

SUA au expediat prima parte a ajutorului pentru echipamente energetice către Ucraina, au declarat oficiali americani, în contextul în care Washingtonul încearcă să sprijine infrastructura energetică a țării împotriva atacurilor tot mai intense din partea Rusiei.

Prima tranșă a constat în echipamente energetice în valoare de aproximativ 13 milioane de dolari, a declarat unul dintre oficiali. Alte două încărcături de echipamente vor pleca din Statele Unite săptămâna aceasta.

Din octombrie, Rusia a desfășurat atacuri pe scară largă asupra infrastructurii de transport al energiei electrice și de încălzire din Ucraina, în ceea ce Kievul și aliații săi spun că este o campanie deliberată pentru a afecta civilii.

Rusia „încearcă în mod deliberat să înghețe ucrainenii până la moarte, în timp ce intrăm în iarnă”, a declarat un oficial american de rang înalt. „Strategia noastră în acest moment este în primul rând să ajutăm Ucraina să se protejeze împotriva acestor atacuri deliberate asupra infrastructurii energetice civile, deoarece ar putea fi o catastrofă umanitară”.

Potrivit Reuters, adjunctul secretarului american pentru energie, David Turk, s-a întâlnit joia trecută cu oficiali ai companiilor de petrol și gaze pentru a explora modalități de sprijinire a rezilienței energetice a Ucrainei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *