SUA pregătește un pachet militar consistent pentru Ucraina

SUA e gata să trimită un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în timp ce lideri militari de top din întreaga lume se reunesc în Germania pentru a discuta sprijinirea Kievului în lupta împotriva Rusiei, potrivit unor oficiali americani.

În timp ce următoarea tranșă va include artilerie suplimentară, muniție și armament, probabil vehicule blindate de luptă Stryker, nu se așteaptă ca SUA să trimită tancurile M1 Abrams, principalul tanc de luptă de 60 de tone al armatei americane, potrivit Politico.

Reticența se datorează provocărilor logistice și de întreținere a tancurilor, și nu din cauza îngrijorării că transferul lor ar putea duce la escaladarea conflictului, a declarat unul dintre oficialii americani. El a precizat că SUA a ajutat Ucraina să obțină tancuri din epoca sovietică și susține decizia britanică de a trimite tancuri Challenger 2.

Acest pachet de ajutor american nu va include sistemul de rachete tactice cu rază lungă de acțiune al armatei, care poate ajunge mult în spatele liniilor rusești din Crimeea sau Donbas. Administrația Biden a evitat să trimită arme cu rază lungă de acțiune, în ciuda rugăminților Kievului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *