Video șocant: Un pod din SUA s-a prăbușit

Ultima oră: Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară, la Baltimore. Se presupune că cele şase persoane date dispărute sunt moarte.

Podul Francis Scott Key din Baltimore, SUA, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit, marți, după ce a fost lovit de un cargobot.

Nava cu containere „Dali” era închiriată de compania daneză Maersk și naviga sub pavilionul Singapore. Incidentul s-a produs puțin după miezul nopții – ora 1.30, la ieșirea din Baltimore.

Nava, care se îndrepta spre Sri Lanka, ar fi lovit unul dintre pilonii podului, ceea ce a dus la prăbușirea lui în râul Patapsco. În urma impactului și nava a luat foc, iar apoi s-a scufundat.

Nici unul dintre membrii echipajului nu a fost rănit. Existau, însă, oameni care lucrau pe pod când acesta s-a prăbuşit și, de asemenea, mai multe autovehicule, despre care se crede că ar fi căzut în apă.

Încă nu este clar ce s-a întâmplat. Poliția din Baltimore și FBI-ul au deschis imediat o anchetă la fața locului. Zborurile, dar și transportul maritim la Baltimore – unul dintre cele mai aglomerate din SUA – au fost suspendate. Locuitorilor li s-a cerut să-și amâne deplasările, pe cât posibil, în oraș.

Dar, potrivit autorităţile americane, nu ar fi, totuși, vorba despre un atentat terorist. „Nu există absolut niciun indiciu că ar fi vorba de terorism, că acest lucru a fost făcut intenţionat”, a declarat Richard Worley, șeful poliției din Baltimore, într-o conferință de presă.

Inaugurat în anul 1977, Podul Key face parte din autostrada ocolitoare a orașului Baltimore, fiind foarte frecventat în mod normal.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *