SUA: Obama și Clinton îl ajută pe Joe Biden în campanie

Foștii președinți democrați – Barack Obama și Bill Clinton, primul cu un scor electoral extraordinar în rândul alegătorilor americani, iar al doilea, câștigător la limită, după voturile salvatoare din Florida – îl ajută pe Joe Biden, în campania de strângere de fonduri pentru campania electorală.

Evenimentul va avea loc la New York și se aşteaptă încasări de peste 25 de milioane de dolari, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Biden şi cei doi foşti lideri de la Casa Albă vor lua parte la o discuţie moderată de prezentatorul „The Late Show”, Stephen Colbert, la Radio City Music Hall, în faţa a mii de invitaţi.

Biletele pentru evenimentul de joi au costat între 250 şi 500.000 de dolari, potrivit unui democrat familiarizat cu evenimentul, şi este de aşteptat să participe peste 5.000 de persoane.

Echipa de campanie pentru realegerea lui Biden califică, anticipat, evenimentul drept cea mai de succes strângere de fonduri politică din istorie. Până acum, Joe Biden l-a depășit în ceea ce privește strângerea de fonduri pe Donald Trump. Numai în februarie, democratul a reușit să colecteze 53 milioane de dolari.

Se anunță, însă, o cursă strânsă între Joe Biden și Donald Trump. Sondaje recente Reuters/Ipsos indică, în acest moment, că Biden are 40%, cotă de încredere, ceea ce i-a determinat pe democrați să impulsioneze campania sa.

Joe Biden a vizitat toate principalele state, dar a vorbit în general în faţa unor mulţimi mult mai mici. Comentatorii politici interpretează aceasta ca o strategie a sa, prin care evidențiază faptul că interacționează cu americanii de rând. Vicepreşedinta Kamala Harris a străbătut şi ea ţara.

Susținerea lui Brack Obama, care este încă extrem de popular în rândul democraţilor, vine într-un moment potrivit și ar putea creşte entuziasmul unor tineri alegători şi altor progresişti, care l-au votat pe Biden în 2020, dar acum dezaprobă susţinerea fermă arătată de acesta Israelului, în răspunsul său la atacurile Hamas din 7 octombrie 2023.  

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. Hi i think that i saw you visited my web site thus i came to Return the favore I am attempting to find things to improve my web siteI suppose its ok to use some of your ideas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *