SUA: Nancy Pelosi renunţă la preşedinţia Camerei Reprezentanţilor

Nancy Pelosi, influenta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, şi-a anunţat joi intenţia de a nu-şi mai asuma această funcție, în următorul legislativ rezultat după alegerile de la mijlocul mandatului, în urma cărora republicanii au obţinut majoritatea în Cameră, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Pelosi a precizat că va rămâne membră a Camerei Reprezentanţilor, reprezentând San Francisco.

Preşedintele Joe Biden a transmis imediat după anunţ un comunicat în care evidențiază că Nancy Pelosi a reprezentat o „apărătoare ferventă a democraţiei”. Ea a „apărat democraţia noastră de insurecţia violentă şi sângeroasă din 6 ianuarie 2021, a adăugat Biden, referindu-se la asaltul de la Capitoliu.

La începutul lunii august, Nancy Pelosi a efectuat o vizită în Taiwan, considerată una istorică prin faptul că a fost primul oficial american care a mers într-o vizită oficială la Taipei, în ultimii 25 de ani. Președinta Camerei Reprezentanților s-a întâlnit atunci cu președinta Taiwanului, Tsai Ing-Wen și a participat la o sesiune a parlamentului din această țară. Nancy Pelosi a transmis, cu acest prilej, solidaritatea SUA cu Taiwanul.

La o zi după ce Pelosi a părăsit capitala Taipei, China a început exerciții militare aeriene și navale de amploare în apropiere de Taiwan.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *