SUA: De ce se evită soțiile lui Zelenski și Navalnîi? Nu vor asista la discursul lui Biden

Atât Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus Aleksei Navalnîi, cât şi Olena Zelenskaia, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, au declinat invitaţiile de a asista la discursul preşedintelui Joe Biden în Congres, potrivit Agerpres.

Iulia Navalnaia şi Olena Zelenska fuseseră invitate ca oaspete la discursul anual despre Starea Uniunii, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Potrivit Casei Albe, ambele au transmis că nu vor putea participa.

Biroul Olenei Zelenskaia a indicat, pentru Politico, că soţia preşedintelui ucrainean nu poate asista din cauza unor suprapuneri de programare.

Cu toate acestea, cotidianul The Washington Post a comentat că decizia Kievului are legătură cu prezenţa potenţială a Iuliei Navalnaia. Soțul său, Aleksei Navalnîi, a făcut și declarații cu privire la Crimeea, ca aparţinând Rusiei.

Acelaşi cotidian a scris că, potrivit purtătorului de cuvânt al Iuliei Navalnaia, aceasta nu poate asista la discursul lui Biden din cauza stării de oboseală.

Discursul oficial adresat celor două camere ale Congresului îi oferă, în mod tradiţional, preşedintelui ocazia de a face bilanţul principalelor probleme de politică şi de a stabili direcţiile viitoare ale guvernului său.

Este probabil că Biden va aborda din nou şi tema invaziei ruse în Ucraina, în contextul blocajului actual din Congres în privinţa pachetului de ajutor militar de 60 miliarde de dolari.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *