SUA își restructurează armata: Se reduc trupele terestre și crește apărarea aeriană

Timp de aproape 20 de ani, forţele terestre ale SUA s-au concentrat pe operaţiunile antiinsurgenţă şi antiterorism, care au dominat după atacurile de la 11 septembrie 2001.

Potrivit unui document al US Army citat de Agerpres, armata va continua să aibă nevoie de aceste capabilităţi, dar este nevoie de o reorganizare militară, „în lumina climatului de securitate în schimbare şi a evoluţiei caracterului războiului”.

Conducerea armatei a ajuns acum la concluzia că „este nevoie de generarea de capacităţi noi şi de reechilibrarea structurii” trupelor terestre.

Reforma vizează, de asemenea, modernizarea şi reechiparea platformelor de arme, dintre care unele datează de la începutul războiului rece.

„Implementarea acestor schimbări de structură ale forţelor reprezintă o evoluţie semnificativă pentru armată, trecerea de la operaţiuni antiinsurgenţă şi antiterorism la concentrarea pe operaţiuni de luptă pe scară largă împotriva unor adversari foarte sofisticaţi”, subliniază sursa citată.

Planul în acest scop implică suplimentarea cu circa 7.500 de militari a unităţilor din domenii ca apărarea aeriană şi antidronă.

În același timp, forţele terestre ale SUA vor fi reduse cu circa 5%, însemnând în total 24.000 de posturi. Cele mai multe nu mai sunt necesare sau sunt vacante după diminuarea efectivelor din Irak şi retragerea din Afganistan.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *