SUA îndeamnă Armenia și Azerbaidjan să reia dialogul de pace

Statele Unite, care au găzduit recent negocieri între Armenia şi Azerbaidjan, au îndemnat joi cele două ţări să reia dialogul, în pofida unui nou puseu al tensiunilor pe teren, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Considerăm că este în continuare posibil să se înregistreze progrese durabile. Considerăm că există o soluţie paşnică pentru aceasta”, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului american de Stat, Vedant Patel.

Un soldat azer a fost ucis joi în noi ciocniri la frontiera dintre Armenia şi Azerbaidjan, care s-au acuzat reciproc de „tiruri de mortiere” şi de „arme grele”.

„Considerăm că violenţele de acest tip subminează progresul spre o pace demnă şi durabilă” între aceste două ţări din Caucaz, care îşi dispută de peste trei decenii controlul regiunii Nagorno-Karabah, teritoriu azer cu populaţie majoritar armeană.

Vedant Patel a cerut ca cei doi lideri, care urmează să se întâlnească duminică la Bruxelles, „să se pună de acord să-şi îndepărteze trupele de-a lungul frontierei”, aşa cum a propus secretarul de stat american, Antony Blinken.

Facebook

Comentarii

82 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *