SUA încep instruirea piloților ucraineni pe F-16. Antrenamentele – în Arizona

SUA vor începe instruirea piloţilor ucraineni pe avioanele de vânătoare F-16 pe teritoriu american, începând din octombrie, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a declarat ieri într-o conferinţă de presă că piloţii ucraineni vor urma mai întâi cursuri de engleză, în septembrie, iar luna următoare, în octombrie, vor începe antrenamentele propriu-zise la baza Morris, a Gărzii Naţionale din Tucson – statul Arizona.

Ryder a evitat să precizeze câţi militari ucraineni vor primi această pregătire.

Ryer a amintit că Danemarca şi Olanda au confirmat că vor livra Ucrainei avioane F-16 şi au dat asigurări acestor două țări că vor accelera aprobările necesare pentru a asigura livrarea avioanelor de vânătoare odată ce antrenamentul va fi finalizat.

Anterior, în aceeași zi, preşedintele american Joe Biden a discutat cu Volodimir Zelenski cu privire la pregătirea de către SUA a piloţilor ucraineni pe F-16 și au dat aceleași asigurări că aparatele de zbor vor primi rapid aprobarea guvernului american astfel încât să fie livrate Ucrainei, într-un timp cât mai scurt.

„Preşedinţii Biden şi Zelenski au discutat despre începerea pregătirii piloţilor de luptă ucraineni şi garanţia unei aprobări rapide pentru ca alte naţiuni să transfere avioane F-16 în Ucraina la finalizarea pregătirii”, a declarat executivul american într-un comunicat.

Unul dintre centrele de instruire a piloților ucraineni va fi instalat și în România.

Facebook

Comentarii

79 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *