SUA încearcă să reia dialogul cu China

Secretarul american de stat Antony Blinken va reprograma o vizită în China pentru săptămânile următoare, după anularea celei care trebuia să aibă loc în februarie, a anunţat ieri un oficial de la Washington, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit acestei surse, încă nu a fost stabilită o dată pentru această călătorie.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, a declarat că discuţiile recente de la Beijing, în timpul unei vizite a mai multor oficiali americani, au fost „foarte utile”.”Cred că ne veţi vedea discutând despre viitoare vizite acolo în viitorul foarte apropiat”, a spus el reporterilor.

În același timp, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Vedant Patel, a declarat că subsecretarul de stat al SUA pentru Asia de Est, Daniel Kritenbrink, şi Sarah Beran, consilierul preşedintelui Joe Biden pe dosarele China şi Taiwan, au avut discuţii productive, în timpul vizitei lor în China în urmă cu câteva zile.

Despre o vizită în China a şefului diplomaţiei americane, Patel a declarat: „Aşteptăm cu nerăbdare să reprogramăm această vizită de îndată ce condiţiile o permit”.

Tensiunile au sporit în ultimii ani între Statele Unite şi China pe mai multe subiecte, printre care se remarcă cele legate de comerţ, securitate şi Taiwan.

Facebook

Comentarii

75 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *