SUA: Donald Trump câștigă alegerile primare în Iowa

Donald Trump a câştigat, ieri seară, primarele republicane din statul Iowa, după o jumătate de oră de la începerea votului, potrivit Agerpres.

Magnatul de 77 de ani îi devansează pe contracandidații săi Nikki Haley şi Ron DeSantis în acest stat din Midwest, chiar dacă rezultatele sunt încă provizorii şi continuă să evolueze.

La orele 05.51, Donald Trump avea 50% din voturi, Ron DeSantis 21%, iar Nikki Haley 20%, potrivit CBS.

În ciuda furtunii de zăpadă care a căzut asupra acestui stat şi a stârnit temeri legate de participare, fostul preşedinte se apropie încă puţin de un probabil duel cu democratul Joe Biden, actualul lider de la Casa Albă.

Alegătorii s-au adunat în şcoli, biblioteci şi cazărmi de pompieri din Iowa pentru celebrele caucusuri sau întâlniri electorale.

După o rugăciune şi o recitare a tradiţionalului jurământ de credinţă faţă de drapelul american, reprezentanţii au ţinut un discurs în favoarea candidatului lor înainte ca participanţii să-şi scrie alegerea pe o foaie de hârtie.  

Alegerile primare în Partidul Republican au debutat ieri și vor continua în toate statele americane, până în iunie.

Peste opt zile, republicanii din New Hampshire, un stat mai moderat, îşi vor alege candidatul. Sondajele arată că Trump are un avans mai mic faţă de Haley acolo, iar DeSantis este mult în urmă.

La finalul alegerilor primare, republicanii își vor desemna candidatul care va merge la prezidențialele din noiembrie.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *