SUA – Coreea de Sud: discuții privind subvențiile pentru vehiculele electrice

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, i-a transmis marți premierului Coreei de Sud că SUA vor depune eforturi pentru a răspunde preocupărilor Seulului cu privire la subvențiile pentru vehiculele electrice, adoptate recent, subvenții care i-ar putea dezavantaja pe producătorii auto asiatici.

Proiectul de lege „Inflation Reduction Act”, în valoare de 430 de miliarde de dolari, promulgat în august, include o serie de priorități ale președintelui american Joe Biden, inclusiv investiții pentru a reduce schimbările climatice și pentru a face din SUA un lider mondial pe mașinilor electrice.

SUA vor un acord cu Coreea de Sud

Printre prevederile legii se numără cerința ca vehiculele electrice să fie asamblate în America de Nord pentru a beneficia de credite fiscale. De asemenea, legea pune capăt subvențiilor pentru alte modele de vehicule electrice și impune ca un procent din mineralele esențiale utilizate în bateriile acestor mașini să provină din Statele Unite sau dintr-un partener american din zona liber schimb.

Harris, aflată în vizită în Japonia, s-a întâlnit cu Han Duck-soo din Coreea de Sud și „a subliniat că a înțeles preocupările coreenilor cu privire la stimulentele fiscale ale legii pentru vehiculele electrice și s-au angajat să continue să se consulte pe măsură ce legea este pusă în aplicare”, a precizat Casa Albă.

„Vicepreședintele și premierul au discutat despre activitatea noastră comună, pentru a aborda criza climatică, inclusiv despre investițiile istorice făcute în energie, în cadrul Legii privind reducerea inflației”, a adăugat Casa Albă.

Biden a încercat să aprofundeze cooperarea cu Coreea de Sud, ca parte a unei încercări de a crește numărul de locuri de muncă în industria americană și de a construi un front împotriva Chinei, pe care o consideră principalul concurent ideologic și economic al țării.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *