SUA discută posibilitatea creării unui stat palestinian, în Cisiordania

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, s-a întâlnit, astăzi, cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, în Cisiordania ocupată de Israel, potrivit Digi24.ro.

Blinken a traversat punctele de control israeliene pentru a ajunge în capitala Ramallah.

Vizita are loc la o zi după discuţiile purtate cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, şi cabinetul său de război în legătură cu războiul Israelului cu Hamas, tensiunile regionale şi viitorul conflictului israeliano-palestinian.

Blinken ar urma să discute cu Abbas responsabilitatea Autorității Palestiniene de a se reforma şi de a-şi îmbunătăţi guvernanţa, pregătindu-se astfel să guverneze o Gaza postbelică.

Discuţiile intermediate de SUA în ce privește un posibil stat palestinian, pe teritoriul acum ocupat de Israel, s-au prăbuşit cu aproape un deceniu în urmă.

Liderii actualei coaliţii la putere în Israel se opun statalităţii palestiniene. La conferinţa de presă, Blinken a refuzat să caracterizeze modul în care premierul Benjamin Netanyahu şi cabinetul acestuia au răspuns la apelul său asupra unui stat palestinian.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *