SUA dau Ucrainei armamentul confiscat de la rebelii houthi

Armata americană a anunţat, astăzi, că a transferat Ucrainei tot armamentul şi muniţia de calibru mic pe care le-a confiscat de la rebelii houthi din Yemen.

Livrarea către Ucraina a avut loc pe data de 4 aprilie și a inclus peste 5.000 de puşti de asalt de tip AK-47, mitraliere, puşti de precizie, lansatoare de grenade (RPG) şi peste 500.000 de cartuşe de puşcă, a precizat, într-un comunicat, Comandamentul Militar American în Orientul Mijlociu (CENTCOM).

”Este suficient armament pentru înarmarea unei brigăzi ucrainene cu puşti de calibru mic”, a declarat armata SUA, potrivit News.ro.

Confiscările au avut loc la bordul a patru ambarcaţiuni, în perioada mai 2021-februarie 2023. Potrivit SUA, armamentul care a ajuns la rebelii houthi ar proveni din Iran, în speță de la Gardienii Revoluției – armata ideologică a Iranului – care încalcă astfel o rezoluție a ONU.

Se apreciază că această livrare de armament ajută Kievul, dar nu rezolvă deficitul de armament greu – obuze şi rachete – cu care se confruntă pe front.

Din 6 decembrie, un ajutor mult mai consistent – 60 miliarde de euro – este blocat în Congresul SUA, cei 49 de republicani ai lui Donald Trump refuzând să voteze această propunere.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *