SUA: Contraofensiva ucraineană nu a eșuat

Contraofensiva ucraineană „nu a eşuat”, dar drumul spre o victorie definitivă a Kievului este încă foarte lung, a apreciat şeful Statului Major Interarme al SUA, generalul Mark Milley, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ucraina a lansat o contraofensivă în iunie pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia, după ce a primit arme occidentale şi a pregătit noi batalioane.

„Ştiu că unii observatori afirmă că această ofensivă a eşuat. Ea nu a eşuat”, a spus generalul american, într-un interviu acordat CNN.

„Această ofensivă, deşi lentă, mai lentă decât era prevăzut, a rămas constantă”, a estimat el, afirmând că ucrainenii dispun încă de „o forţă de lovitură importantă”. Generalul a recunoscut, însă, că „va dura mult timp” până la declararea victoriei pentru Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va fi primit joi la Casa Albă pentru noi discuţii cu preşedintele Joe Biden privind sprijinul acordat Kievului împotriva invaziei ruse.

Această vizită intervine într-un moment în care Congresul american dezbate un nou pachet de 24 de miliarde de dolari ca ajutor militar pentru Kiev.

Volodimir Zelenski ar urma să meargă şi la Capitoliu pentru a se întâlni cu conducerea republicană şi democrată.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *