SUA: Construcția portului pentru ajutoare în Gaza este realizată pe jumătate

Construcţia de către armata americană a portului artificial temporar destinat să aducă mai mult ajutor umanitar în Fâşia Gaza este finalizată la mai mult de jumătate, a anunţat miercuri Departamentul american al Apărării, scrie News.ro.

 „Până în prezent, am terminat în proporţie de peste 50% amenajarea portului”, a declarat presei Sabrina Singh, purtător de cuvânt adjunct al Pentagonului.

Portul, a cărui construcţie ar trebui să coste aproximativ 320 de milioane de dolari, va fi operaţional până la începutul lunii mai, potrivit autorităţilor americane.

Cu toate acestea, Washingtonul a avertizat că această iniţiativă nu poate înlocui convoaiele terestre.

Anunţul vine în momentul în care secretarul de stat Antony Blinken se află în Orientul Mijlociu. Şeful diplomaţiei americane a vizitat miercuri Kerem Shalom, punctul de trecere a ajutorului umanitar din Israel către Fâşia Gaza. Cu o zi înainte, în Iordania, el a vorbit despre „progrese reale şi semnificative” în ceea ce priveşte ritmul de trecere a ajutoarelor, dar a precizat că mai sunt „multe de făcut”.

Un înalt oficial al administraţiei americane a declarat săptămâna trecută că toţi cei 2,2 milioane de locuitori din Gaza se confruntă cu insecuritatea alimentară.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *