SUA: Buget provizoriu, adoptat în Congres. Ajutorul pentru Ucraina, încă incert

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat, ieri, la scurt timp după Senat, un proiect de lege pentru a finanţa provizoriu guvernul federal până la începutul lunii martie şi a evita o închidere parţială a agenţiilor guvernamentale.

Documentul a fost trimis preşedintelui Joe Biden pentru aprobarea finală.

Dar, votul pe bugetul provizoriu nu rezolvă problema finanţării Ucrainei sau politica în privinţa imigraţiei, subiecte asupra cărora democraţii şi republicanii nu reuşesc să se înţeleagă, relatează Reuters şi AFP, potrivit News.ro.

Bugetul provizoriu a fost adoptat în Camera Reprezentanţilor cu 314 voturi la 108, având 106 republicani şi doi democraţi în opoziţie.

Joi dimineaţa, Senatul adoptase cu uşurinţă proiectul de lege, cu un vot de 77 la 18, înainte de termenul-limită, care expiră în weekend.

Armata, Departamentul de Justiţie, securitatea frontierelor, Congresul şi multe alte agenţii şi departamente federale urmau să rămână fără buget la începutul lunii februarie, dar acum vor putea funcţiona până la 8 martie.

Republicanii – care controlează Camera Reprezentanților – cer o securitate mai strictă la frontiere şi restricţii în materie de imigraţie înainte de a lua în considerare cererea președintelui democrat, Joe Biden, de 106 miliarde de dolari, bani suplimentari, în principal pentru Ucraina şi Israel.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *