SUA vinde Poloniei tancuri de miliarde de dolari  

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare de 116 tancuri M1A1 Abrams, fabricate de General Dynamics, precum și alte vehicule și muniții, către Polonia, într-o tranzacție evaluată la aproximativ 3,75 miliarde de dolari, a anunțat marți Pentagonul.

Potrivit Reuters, vânzarea are loc la doar câteva luni după ce Polonia a fost autorizată să cumpere 250 de tancuri M1A2 ale aceluiași producător. Cu această nouă opțiune, Polonia ar putea alege să cumpere o combinație între cele două versiuni de tancuri, în timp ce încearcă să își modernizeze armata și să se adapteze la noile realități geopolitice după invazia Rusiei în Ucraina.

Pachetul ar include vehicule pentru recuperarea tancurilor dezactivate, opt tancuri de asalt și alte vehicule. De asemenea, ar urma să furnizeze mii de cartușe de muniție avansată, inclusiv cartușe perforante, piese de schimb și asistență tehnică, a precizat Pentagonul.

Agenția de Cooperare pentru Securitate și Apărare a Pentagonului a notificat marți Congresul cu privire la această posibilă vânzare. În ciuda aprobării de către Departamentul de Stat, notificarea nu indică faptul că a fost semnat un contract sau că negocierile s-au încheiat.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *