SUA analizează impunerea de sancțiuni Chinei

SUA analizează opțiunile pentru un pachet de sancțiuni împotriva Chinei, pentru a o descuraja să invadeze Taiwanul, Uniunea Europeană fiind supusă unor presiuni diplomatice din partea Taiwanului, pentru a face același lucru, potrivit unor surse diplomatice, citate de presa internațională.

Sancțiunile ar urma să depășească măsurile deja luate de Occident pentru a restricționa anumite schimburi comerciale și investiții cu China, în domeniul tehnologiilor sensibile, cum ar fi cipurile de calculator și echipamentele de telecomunicații. Sursele nu au oferit detalii despre ceea ce se are în vedere, dar noțiunea de sancțiuni asupra celei de-a doua economii a lumii și una dintre cele mai importante legături ale lanțului de aprovizionare global ridică semne de întrebare cu privire la fezabilitate.

„Posibila impunere de sancțiuni Chinei este un exercițiu mult mai complex decât sancțiunile impuse Rusiei, având în vedere implicarea extinsă a SUA și a aliaților săi în economia chineză”, a declarat Nazak Nikakhtar, un fost înalt oficial al Departamentului de Comerț al SUA.

China revendică Taiwanul ca teritoriu propriu și luna trecută a tras rachete deasupra insulei, a trimis nave de război peste frontiera maritimă neoficială a celor două țări, după ce președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taipei, în ceea ce Beijingul a considerat o provocare.

„Vreau să subliniez faptul că nicio țară sau persoană nu ar trebui să subestimeze determinarea puternică și voința fermă a guvernului și poporului chinez în apărarea suveranității naționale, a integrității teritoriale și în realizarea reunificării patriei”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt, Mao Ning.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *