SUA amenință cu „o lovitură devastatoare”, în cazul unui atac nuclear rus

„Răspunsul SUA ar putea să nu fie nuclear. Dar ar putea foarte bine să fie o lovitură devastatoare care, de exemplu, să distrugă Flota Mării Negre sau bazele rusești din Crimeea”, a declarat Ben Hodges, general în retragere şi fost comandant al trupelor americane din Europa între 2014 și 2018.

„El – Putin, n.n. – știe că SUA va trebui să răspundă dacă Rusia va folosi o armă nucleară”, a declarat generalul Hodges. Conform Daily Mail, Ben Hodges a concluzionat: „Așadar, cred că președintele Putin și cei din jurul său vor fi reticenți în a atrage SUA în conflict direct”.

blank

”Nu doar capacităţile de mobilizare, ci şi toate armele ruse, inclusiv armele nucleare strategice şi armele bazate pe noi principii ar putea fi folosite pentru a apăra Rusia”, a postat, joi, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, pe Telegram.

Vladimir Putin a avertizat, miercuri, că Rusia va folosi „toate mijloacele pe care le avem la dispoziție” și că cei care încearcă să folosească șantajul nuclear la adresa țării sale vor constata că situația se poate întoarce împotriva lor. „Nu este o cacealma”, a amenințat președintele Rusiei.

EuroȘtiri.ro

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *