SUA: Ajutorul pentru Ucraina ar putea fi votat după 9 aprilie

Doi membri ai Partidului Republican au declarat că președintele Congresului SUA, Mike Johnson, intenționează să supună la vot, după 9 aprilie, proiectul de lege privind ajutorul american pentru Ucraina, transmite BBC, potrivit G4Media.

Republicanul Mike Turner, membru al Congresului, a declarat, într-un interviu acordat CBS, că Johnson și-a exprimat în mod repetat sprijinul pentru Ucraina, inclusiv în conversațiile cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

El și-a exprimat speranța că Congresul va adopta o lege care să ofere Ucrainei un nou pachet de ajutor imediat după revenirea din vacanța de Paște. „Președintele Parlamentului a fost foarte clar că, atunci când ne vom întoarce, aceasta va fi următoarea noastră prioritate pe ordinea de zi”, a declarat Turner.

Un alt republican, Mike Lawler, din New York, a declarat pentru CNN că Johnson l-a asigurat că legea va fi examinată în curând.

Congresul american se întoarce din vacanța de Paște pe 9 aprilie și va rămâne în sesiune până pe 22 aprilie, când este programat să intre din nou într-o vacanță de o săptămână. Potrivit lui Turner, legea privind ajutorul pentru Ucraina ar trebui să fie votată înainte de 22 aprilie.

În același timp, după cum scrie presa americană, nu este clar deocamdată sub ce formă ar putea Congresul să aprobe asistența pentru Ucraina.

Anterior, unii republicani au asociat alocarea de noi fonduri pentru Kiev cu întărirea securității frontierelor sudice și înăsprirea luptei împotriva imigrației ilegale. Acum, o parte a Partidului Republican propune să finanțeze ajutorul acordat Ucrainei prin reducerea altor cheltuieli bugetare. Donald Trump a declarat, de asemenea, că ar trebui să se aloce bani Ucrainei sub formă de împrumuturi.

Ajutorul pentru Ucraina de 60 de miliarde de dolari a fost deja aprobat de Senat, dar este încă blocat în Camera Reprezentanților.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *