Stoltenberg: Ucraina va decide când va începe negocieri de pace

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, astăzi, că Ucraina este cea care va decide când sunt îndeplinite condițiile potrivite pentru a începe negocierile de pace după invazia rusă. Precizările sale vin după comentariile din această săptămână ale șefului său de cabinet, scrie Reuters.

„Ucrainenii și numai ucrainenii sunt cei care pot decide când există condiții pentru negocieri și doar ei pot decide la masa negocierilor care este o soluție acceptabilă”, a spus Stoltenberg.

Vorbind la o conferință din orașul norvegian Arendal, el a adăugat că rolul NATO este de a sprijini Ucraina, ca și până acum.

„Mesajul lui Jenssen, care este mesajul meu principal și care este mesajul principal al NATO, este, în primul rând, că politica NATO este neschimbată – sprijinim Ucraina”, a spus Stoltenberg.

Declarația oficialului NATO a urmat remarcilor șefului de cabinet al lui Stoltenberg, Stian Jenssen, care a declarat marți că Ucraina ar putea, în cele din urmă, să cedeze teritoriu Rusiei, ca parte a unui acord pentru a pune capăt războiului, fapt care i-ar asigura, apoi, aderarea la alianța nord-atlantică.

Ulterior, Ucraina a respins categoric această ipoteză, iar Stian Jenssen și-a retras comentariile legate de acest aspect.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *