Stoltenberg: Nu există nici un plan NATO pentru trimiterea de trupe în Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că nu există un plan, la nivelul alianței, privind trimiterea de trupe în Ucraina.

„Deși alianța a oferit un sprijin fără precedent Kievului, nu există nici un plan”, pentru ca țările membre să trimită trupe de luptă pe teren în Ucraina, relatează Sky News, potrivit G4Media.

Orice decizie de a trimite soldați ar avea nevoie de susținerea unanimă a tuturor membrilor.

Liderii Suediei, Slovaciei, Poloniei și Cehiei au declarat astăzi că nu intenționează să trimită trupe în conflict.

Trimiterea de trupe occidentale în Ucraina „nu poate fi exclusă”, a declarat luni preşedintele francez Emmanuel Macron, după ce a găzduit la Paris o conferinţă în care liderii europeni au discutat această perspectivă, relatează CNN.

Nu a existat „niciun acord în această seară pentru a trimite oficial trupe pe teren, dar nu putem exclude nimic”, a declarat Macron.

Până acum, această opțiune nu fusese niciodată menționată de Franța. Întrebat după reuniunea de la Palatul Elysée, premierul olandez Mark Rutte a dat asigurări că problema trimiterii de trupe terestre nu a fost pe ordinea de zi.

Conferinţa de ajutor pentru Ucraina, organizată la Paris, a reunit reprezentanţi ai celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, inclusiv 21 de şefi de stat şi de guvern.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *