Stoltenberg: NATO, pregătită pentru „vești proaste” în Războiul din Ucraina

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a emis o avertizare cu privire la evoluțiile din Războiul din Ucraina, îndemnând Alianța Nord-Atlantică să se pregătească pentru posibile „vești proaste”. Într-un interviu acordat televiziunii germane ARD, Stoltenberg a subliniat că sprijinul pentru Ucraina trebuie acordat atât în momentele favorabile, cât și în cele dificile.

Declarațiile au venit în contextul în care aliații occidentali ai Ucrainei discută despre muniție și asistență financiară, după ce Rusia a anunțat o creștere semnificativă a efectivelor militare. Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret pentru sporirea numărului de militari cu aproximativ 170.000, ajungând la un total de 1,3 milioane de oameni.

Stoltenberg a evidențiat rezistența ucraineană împotriva Flotei ruse la Marea Neagră, apreciind victoriile obținute, chiar dacă acestea nu au reușit să schimbe linia frontului în ultimele luni. În apelul său către statele membre NATO, acesta a solicitat creșterea producției de muniție și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la fragmentarea industriei Apărării Europene.

Secretarul General al NATO a subliniat că o eventuală victorie a lui Vladimir Putin ar reprezenta nu doar o tragedie pentru Ucraina, ci și un pericol pentru toți ceilalți aliați. El a subliniat importanța sprijinului pentru Ucraina, afirmând că cu cât aceasta primește mai mult sprijin, cu atât se va încheia mai rapid conflictul.

Într-un context în care eșecul contraofensivei ucrainene din iunie a fost recunoscut de liderii ucraineni, iar ipoteza unui război lung devine din ce în ce mai plauzibilă, Stoltenberg a reiterat importanța solidarității și a cooperării strânse între statele membre NATO pentru a gestiona situația tensionată din regiune.

Facebook

Comentarii

89 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *