Stoltenberg: Aderarea Suediei consolidează NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a apreciat că aderarea Suediei la alianță este un eveniment istoric și, totodată, demonstrează că Vladimir Putin a eșuat în planul său de a-i slăbi pe aliați.

„Putin voia să distrugă Ucraina ca stat suveran, dar a eşuat. NATO este mai mare şi mai puternică”, a spus Stoltenberg într-o conferinţă de presă comună cu premierul suedez Ulf Kristersson, la sediul de la Bruxelles al organizaţiei, informează Agerpres.

”Aderarea Suediei consolidează NATO şi face mai sigur ansamblul Alianţei”, a adăugat acesta.

Drapelul Suediei va fi înălţat, astăzi, la sediul NATO, ţara scandinavă devenind oficial joi al 32-lea stat membru al Alianţei Nord-Atlantice.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, îl va întâmpina pe noul ambasador suedez, care îşi va reprezenta ţara în Consiliul Nord-Atlantic, principalul organism politic al Alianţei.

Ei vor asista apoi la ridicarea drapelului suedez, care va flutura alături de drapelele celorlalte 31 de ţări membre în faţa impozantului sediu al NATO de la Bruxelles.

După invadarea Ucrainei, Suedia a ales să renunţe la aproape 200 de ani de neutralitate şi nealiniere militară şi să se alăture principalei alianţe militare din lume.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *