Președintele Germaniei, la Kiev: ”Vom continua să sprijinim Ucraina”

În cadrul întâlnirii lor de la Kiev, președintele german Frank-Walter Steinmeier și președintele ucrainean Volodymyr Zelensky au lansat un apel comun în favoarea unei înfrățiri germano-ucrainene: „Germanii sunt alături de ucraineni. Împărtășim valorile europene comune, libertatea și democrația, și un sentiment profund de solidaritate în vremuri de război”.

Adresându-se presei, alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Steinmeier a criticat „retorica nucleară iresponsabilă” a liderului rus Vladimir Putin, mobilizarea parțială a trupelor ruse și a condamnat anexarea regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporizhzhia și Herson din Ucraina, relatează CNN.

„Vom continua să sprijinim Ucraina, economic, politic și militar”, a continuat liderul de la Berlin. „A fost important pentru mine, mai ales acum, în această fază de atacuri aeriene cu drone, rachete de croazieră și rachete, să transmit un mesaj de solidaritate ucrainenilor.”

”Germania este unul dintre principalii furnizori ai apărării aeriene a Ucrainei”

Steinmeier a promis că Ucraina va mai primi sisteme Mars2 și încă două obuziere autopropulsate din Germania în zilele următoare. „Astăzi, Germania este unul dintre principalii furnizori ai apărării aeriene a Ucrainei”, a precizat el. Au fost trimise „treizeci de tancuri Gepard, trei lansatoare de rachete multiple Mars2, câteva mii de tunuri antiaeriene și unul dintre cele mai moderne sisteme de apărare aeriană din lume, Iris-T. Sper că acest lucru îi va ține pe oameni puțin mai în siguranță și mai protejați de agresiunea brutală a Rusiei”.

Aceasta este prima vizită a lui Steinmeier în Ucraina, după două încercări eșuate în aprilie, și săptămâna trecută, când vizita a fost anulată din motive de securitate.

Facebook

Comentarii

63 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *