Statele Unite resping acuzațiile Rusiei privind implicarea Ucrainei în atentatul de la Moscova

Statele Unite au respins joi acuzațiile Rusiei privind implicarea Ucrainei în tragicul atentat de la Moscova, care a provocat moartea a peste 140 de persoane.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, a calificat afirmațiile Moscovei drept „prostii și propagandă fără temei”, susținând că Statul Islamic este „unicul”responsabil pentru acest act terorist.

Kirby a afirmat că Statele Unite au încercat chiar să ajute Rusia să prevină astfel de atacuri extremiste, transmitând un avertisment scris către serviciile de securitate ruse. În ciuda acestor eforturi, Rusia a insistat în premieră că deține dovezi despre legătura atacatorilor cu naționaliștii ucraineni.

Comunicatul emis de Comitetul de Investigație rus susține că probele provin din mărturiile teroriștilor arestați, studiul dispozitivelor tehnice confiscate de la aceștia și analiza informațiilor despre tranzacțiile financiare.

De la începutul anchetei, Moscova a declarat că urmărește o presupusă legătură ucraineană cu atacul, în ciuda negărilor venite din partea autorităților de la Kiev și a faptului că gruparea jihadistă Stat Islamic și-a asumat responsabilitatea pentru acest act de teroare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *